МЕЖДУНАРОДНО ЖУРИ НА „ЛЮБОВТА Е ЛУДОСТ“

Богдан Йонеско
Румъния

Филмов  режисьор и продуцент с повече от 25 години опит. Работата му обхваща различни по жанр игрални и документални филми, телевизионни предавания и рекламни продукции.

Изявява се като художествен ръководител на ТВ Медика, работи за  Румънската обществена телевизия, като  режисьор и редактор, бил е продуцент в Център за изкуство и култура в Букурещ. Ръководи обучението в Румънската държавна агенция за специални комуникации. Оглавява различни проекти в областта на цифровите изображения, фотографията и кинематографията.

Свен Тадикен
Германия

Свен Тадикен е роден през 1974 г. в Хамбург, Германия. Той е режисьор и писател. Член е на Германската филмова академия от 2004 г.
Учи режисура във филмовата академия в Баден-Вюртемберг от 1996 до 2002 г. Още по време на следването си той получава наградата за късометражен филм в националния конкурс на Дрезденския филмов фестивал.
Първият му игрален филм „Брат ми вампирът“ излиза през 2001 г., докато е бил студент и е награден както с наградата на публиката на филмовия фестивал „Макс Офюлс“, така и с наградата FIPRESCI на МФФ в Ротердам.
През 2006 г. излиза вторият му  игрален филм „Щастието на Ема“, който получава няколко престижни награди и събира близо 400 000 зрители в немските кина.

През 2016 г. е поканен на конкурса на МФФ в Карлови Вари с филмовата адаптация „Първично щастие“ (Glissing Happiness).

През 2019 г. получава Специалната награда на журито за най-добър режисьор на МФФ „Любовта е лудост“ за филма „Най-красивата двойка“.

Антония Ковачева
България

Завършила „Кинознание” във ВИТИЗ и работи в Българска национална филмотека от 1980 г. Била е филмов наблюдател на “24 часа”, “Стандарт”, сп. “Сега”, “Капитал лайт”, “Труд”, „Преса”.  Автор е на многобройни публикации в български и чуждестранни периодични издания. Член на журита на международните фестивали в Краков, Оберхаузен, Лайпциг, Троя, Котбус, Ротердам (президент), Карлови Вари и др. Председател на гилдия Критика към СБФД (2007- 2012). Лауреат на наградата на СБФД за оперативна критика за 2000-2002 г. От ноември 2013 г. е директор на Българска национална филмотека.